woensdag 23 september 2009

Parkeerkaart en parkeerplaats voor gehandicapten

Inleiding
Bent u door een handicap of ziekte slecht ter been? Dan parkeert u natuurlijk het liefst zo dicht mogelijk bij uw woning of werk. Voor mensen met een handicap zijn in de gemeente Vlaardingen bijzondere parkeervoorzieningen beschikbaar. U kunt bijvoorbeeld een gehandicaptenparkeerkaart en een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen. U kunt alleen een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen als u al een gehandicaptenparkeerkaart heeft.

Het aanvraagformulier voor de eerste gehandicaptenparkeerkaart kunt u hier downloaden.
Het aanvraagformulier voor de verlenging gehandicaptenparkeerkaart kunt u hier downloaden.

U kunt ook bellen met 010-2484000. Wij sturen dan het aanvraagformulier naar u toe.

De kosten
U betaalt de volgende kosten:


  • Gehandicaptenparkeerkaart:
    Voor de GGD-keuring betaalt u € 122,00. U krijgt € 61,00 terug, als de gehandicaptenparkeerkaart wordt toegekend. Uw eigen bijdrage is € 61,00.
    Afgifte nieuwe gehandicaptenparkeerkaart of verlenging € 22,30.
    Uw eigen bijdrage is totaal € 83,30.
    U betaalt eerst € 122,00 voor de GGD-keuring. Is de GGD-keuring positief is, dan krijgt u bij het afhalen van de gehandicaptenparkeerkaart € 38,70 terugbetaald. Is de GGD-keuring negatief, dan krijgt u niets terugbetaald.
  • Gehandicaptenparkeerplaats:
    Aanleg gehandicaptenparkeerplaats € 300,00 (wordt u in rekening gebracht na aanleg).

Recht op bijzondere bijstand
Heeft u een bijstandsuitkering? Dan kunt u voor deze kosten bijzondere bijstand aanvragen. Heeft u andere inkomsten dan een bijstandsuitkering? Dan kunt u ook in aanmerking komen voor bijzondere bijstand. Uw totale inkomen mag dan niet hoger zijn dan 120% van de toepasbare bijstandsnorm. Is uw inkomen meer dan 120% van de toepasbare bijstandsnorm? Dan heeft u misschien ook nog recht op bijstand. Het bijstandsbedrag is dan wel minder.Heeft u toch nog vragen over uw recht op bijzondere bijstand, dan kunt u op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur bellen met het gratis telefoonnummer 0800-2484000.

Is de voorziening niet noodzakelijk? Dan wijst de GGD uw aanvraag af. Er is dan ook geen recht op bijzondere bijstand. Dit betekent dat u het bedrag van € 122,00 volledig zelf betaalt. Klik hier voor meer gegevens op www.vlaardingen.rechtopbijstand.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten