vrijdag 18 september 2009

Handige websites

http://www.vlaardingen.nl/
De website van de gemeente Vlaardingen met algemene informatie.

http://www.vlaardingen.rechtopbijstand.nl/
De website van Sociale Zaken en Werk te Vlaardingen met informatie over de algemene bijstand, de bijzondere bijstand, de langdurigheidstoeslag.


http://www.vlaardingen.rechtopminimavoorzieningen.nl/
De website van Sociale Zaken en Werk te Vlaardingen met alle informatie over landelijke en gemeentelijke minimavoorzieningen.

http://www.blijfpositief.nl/
Op deze website krijgt u advies over geldzaken, kunt u zien hoe gezond u financieel gezien bent en de site kan u helpen om uw financiën weer op orde te krijgen.

http://www.zelfjeschuldenregelen.nl/
Op deze site leest u hoe u zelf iets kunt doen aan uw schulden. Alle gegevens die u hier invult blijven geheim, en worden niet opgeslagen.

http://www.grijpjekansen.nl/
De website speciaal voor de schoolgaande jeugd, met tips over alle financiële regelingen waar de kinderen en/of de ouders aanspraak op kunnen maken.

http://www.nibud.nl/
Het NIBUD informeert en adviseert u over allerlei geldzaken. Dit doen zij door u informatie en tips te geven via deze website.

http://www.nibudjong.nl/
Het Nibud heeft deze site speciaal voor jongeren van 12 tot 18 jaar gemaakt. Je vindt op deze site allerlei informatie over geldzaken. Van zakgeld tot bijbaantjes, van geld uitgeven tot sparen. Maar ook aan welke kosten je moet denken als je op jezelf gaat wonen en hoe je meer geld kunt krijgen.

http://www.belastingdienst.nl/
Hier kunt u alle informatie krijgen over inkomstenbelasting. Ook kunt u hier alles regelen
in verband met uw jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting.

http://www.toeslagen.nl/
Deze site is van de Belastingdienst. Op deze site kunt u zorgtoeslag, kindgebonden budget, kinderopvangtoeslag en huurtoeslag aanvragen. Wijzigingen kunt u hier snel doorgeven aan de Belastingdienst, afdeling Toeslagen. Dat doet u als u bijvoorbeeld een inkomen ontvangt of gaat scheiden of samenwonen.

http://www.regelhulp.nl/
Een speciale site voor chronisch zieken, gehandicapten en ouderen. Hier kunt u de juiste
voorzieningen en organisaties vinden op het gebied van zorg en sociale zekerheid. Denk aan een aangepaste fiets of een rolstoel vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), maar ook zorg uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) of een WIA-uitkering. Bovendien kunt u via dit webloket met één formulier meerdere voorzieningen tegelijk aanvragen bij de uitvoeringsorganisaties CIZ, UWV en UWV/WERKbedrijf.

http://www.ggz-delfland.nl/
GGZ Delfland behandelt patiënten met een tijdelijke of blijvende psychische stoornis, ongeacht de leeftijd van de patiënt of de complexiteit van de stoornis.

http://www.ggd.rotterdam.nl/
De GGD Rotterdam-Rijnmond bewaakt en bevordert de gezondheid van de bewoners van het werkgebied.

http://www.werk.nl/
De website van het UWV/WERKbedrijf. Op de website vindt u de landelijke vacatures op een rij en werkgeversinformatie.

http://eerstehulpbijwerk.nl/
Deze website biedt een zoekmachine waarmee u kunt zoeken naar informatie over werk,
ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid en re-integratie.

http://www.szw.nl/
De website van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

http://www.volkskrediet.nl/
De NVVK is dé koepelorganisatie voor instellingen die actief zijn op het gebied van financiële hulpverlening in de vorm van schuldhulpverlening, kredieten, budgetbeheer, etc.

http://www.svb.nl/
De website van de Sociale Verzekeringsbank. Deze instantie zorgt voor onder meer de uitvoering van de AOW–pensioenen en de nabestaandenuitkering Anw.

http://www.ib-groep.nl/
Op de website kunt u alles lezen over de tegemoetkoming aan ouders, studiefinanciering,
OV-studentenkaart, lesgeld en studieschuld. U kunt hier ook aanvraagformulieren downloaden.

http://www.hetjl.nl/
Op de website van het Juridisch Loket vind u informatie over de door het rijk gefinancierde rechtshulp.

http://www.rechtopgeld.nl/
Jaarlijks blijft er zeer veel geld liggen aan tegemoetkomingen , uitkeringen, toeslagen en
belastingkortingen omdat mensen niet weten dat ze er recht op hebben. Door op de website een paar vragen te beantwoorden weet u direct of u recht hebt op geld of een regeling.

http://www.kennisring.nl/
Op de website van Kennisring krijgt u antwoord op vragen uit het dagelijks leven. Ook op vragen die over geldzaken gaan. U vindt bij de informatie vaak verwijzingen naar nieuwe vragen, die wellicht ook voor uw situatie van belang zijn.

http://www.ikkan.nl/
Veel werkzoekenden hebben al laten zien dat het mogelijk is om creatief met eigen mogelijkheden en beperkingen om te gaan.
Werkgevers zien steeds vaker de voordelen van een divers personeels-bestand. Op de website staat informatie om ook creatief met uw eigen mogelijkheden om te gaan.

http://www.valys.nl/
Als u een mobiliteitsbeperking heeft, is familiebezoek of een dagje uit niet altijd makkelijk
te doen met het openbaar vervoer.
Voor korte afstanden is er lokaal de Regiotaxi Waterweg. Als u verder van huis wilt, is er Valys. Op de website vindt u meer informatie en kunt u zien of u in aanmerking komt voor vervoer met Valys. Bijzondere bijstand geeft hulp als het nodig is.

http://www.argoseropuit.nl
Argos Zorggroep biedt ouderenzorg en heeft locaties en voorzieningen in de gemeenten Rotterdam/Hoogvliet, Albrandswaard, Spijkenisse, Schiedam, Vlaardingen en Maassluis.
Argos Zorggroep wil zich niet alleen als zorgaanbieder presenteren, maar ook een compleet aanbod bieden op het gebied van welzijn. Daarom zijn de reeds bestaande onderdelen
de Cultuurkring, de BoodschappenPlusBus en Met Anderen gebundeld in Argos ErOpUit. In 2008 is daar het onderdeel Vakantie aan toegevoegd. Meer informatie over deze verschillende onderdelen leest u op deze website.

http://www.weethoehetzit.nl
De meeste mensen weten dat er verplichtingen horen bij de sociale voorzieningen. Toch is vaak niet goed bekend welke zaken gemeld moeten worden bij de uitkerings- of uitvoeringsinstantie. Ook zijn er regels waar werkgevers en werknemers zich aan moeten houden als het gaat om arbeidsvoorwaarden, belastingen en veilig en gezond werken. De informatie die u hier vindt, geeft duidelijkheid over uw situatie en is bestemd voor uitkeringsgerechtigden, werknemers, werkgevers en pensioengerechtigden.

http://www.postbus51.nl
Postbus 51 is een onderdeel van de Rijksvoorlichtingsdienst van het ministerie van Algemene Zaken en is hét informatieloket voor burgers met vragen aan de rijksoverheid. De Informatiedienst is daarnaast ook bekend van campagnespotjes op radio en televisie. De informatievoorziening aan het publiek wordt verzorgd via internet, telefoon en e-mail. Postbus 51 beantwoordt de publieksvragen die gesteld worden aan de verschillende ministeries. Voorheen deden de ministeries dit zelf, maar omdat het streven is om de overheid meer toegankelijk en beter bereikbaar te maken, heeft Postbus 51 de informatievoorziening aan het publiek van alle ministeries overgenomen. De informatie, die via diverse kanalen toegankelijk is, is nu op één herkenbare plek te vinden.

  • Op werkdagen van 08.00 tot 20.00 uur kunt u ook telefonisch een vraag stellen via het gratis telefoonnummer 0800-8051.
  • U kunt schriftelijk een vraag stellen. Stuur uw brief naar Postbus 2006, 2500 EA Den Haag.
  • U kunt een vraag stellen via het contactformulier. Klik hier voor het contactformulier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten