zondag 13 september 2009

Kwijtschelding gemeentelijke heffingen


Voor de afvalstoffenheffing, de hondenbelasting voor uw eerste of enige hond kunt u kwijtschelding aanvragen. Dit gaat met een speciaal kwijtscheldingsformulier. Als de gemeente uw kwijtscheldingsformulier in behandeling neemt, hoeft u geen geld meer te betalen. Betaalt u via een automatische incasso? Dan stopt vanaf eind mei deze automatisch incasso.


Geautomatiseerde kwijtschelding
Ontvangt u in de maand december drie jaar of langer onafgebroken een bijstandsuitkering van de gemeente? Dan hebt u recht op geautomatiseerde kwijtschelding van de afvalstoffenheffing en de hondenbelasting voor de eerste of enige hond. U moet dan wel in het vorige jaar kwijtschelding aangevraagd en ontvangen hebben.
Komt u in aanmerking voor geautomatiseerde kwijtschelding? Dan ontvangt u in de maand januari/februari een brief. Ook als u meedoet met de regeling ‘automatische incasso’, wordt er geen belastinggeld geïncasseerd.
Na drie jaar geautomatiseerde kwijtschelding moet u deze opnieuw aanvragen. U krijgt hiervoor automatisch een aanvraagformulier toegestuurd.

Meer informatie
Wilt u meer informatie? Wilt u een kwijtscheldingsformulier aanvragen? Dan belt u op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur met het informatienummer van de sectie Belastingen (telefoon 010-2484000). U kunt hier ook digitaal verzoeken om teruggebeld te worden.
Alle informatie vindt u op de gemeentelijke website. U moet dan hier klikken.
U kunt hier digitaal een aanvraag doen voor het opsturen van een kwijtscheldingsformulier. U kunt hier ook het formulier voor kwijtschelding downloaden.
Als het nodig is kunt u op werkdagen tussen 08.00 en 13.00 uur langskomen bij de balie van de sectie Belastingen, Westnieuwland 6 te Vlaardingen. Handig is om vooraf een afspraak te maken door hier te klikken. Dan wordt u sneller geholpen.

Is het pand uw eigendom? Is uw vermogen en inkomen boven de kwijtscheldingsnorm? Dan krijgt u geen kwijtschelding van gemeentelijke belastingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten