zondag 13 september 2009

Wit- en bruingoed

U woont in Vlaardingen? U bent 65 jaar of ouder? Dan heeft u recht op bijzondere bijstand voor duurzame gebruiksgoederen tot een bedrag van € 227,00 per jaar per huishouden. Dit bedrag is een bijdrage in de kosten van aanschaf van wit- en bruingoed. Dit bedrag geldt voor het gehele gezin, dus wordt niet voor elk persoon apart toegekend. Onder wit- en bruingoed wordt verstaan een wasmachine, koelkast, stofzuiger, tv-toestel en een fornuis (elektrisch of gas). Voor de bijdrage in de aanschaf van wit- en bruingoed is een aankoopbewijs niet nodig.

U komt in aanmerking voor een vergoeding van € 227,00 per huishouden, als u aan de volgende voorwaarden voldoet:
  • u bent 65 jaar of ouder;
  • u heeft een laag inkomen tot maximaal 120% van de toepasselijke bijstandsnorm;
  • u woont zelfstandig;
  • uw vermogen is lager dan € 5.480,00 voor een alleenstaande en € 10.960,00 voor een eenoudergezin of echtpaar. Dit zijn de normbedragen per 1 januari 2010.

Deze regeling wordt jaarlijks op projectbasis door de afdeling SZW uitgevoerd. Voordat hiermee gestart wordt, volgt eerst een publicatie op de gemeentepagina van Groot Vlaardingen. U kunt daar lezen op welke wijze u uw aanvraag kunt indienen.
Vlaardingers die in het voorgaande jaar voor wit- en bruingoed al geld hebben ontvangen, worden door de afdeling SZW zoveel mogelijk persoonlijk schriftelijk benaderd om ook in het huidige jaar weer een aanvraag te doen. Deze aanvraag kunt u uiterlijk tot en met 31 december indienen van het jaar waarop de vergoeding betrekking heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten