zondag 13 september 2009

Kindgebonden budget

Vanaf 1 januari 2009 is het kindgebonden budget in de plaats gekomen van de kindertoeslag. Het kindgebonden budget is, net als de kindertoeslag, een bijdrage in de kosten voor kinderen onder de 18 jaar. Maar niet alleen de naam is anders. Vanaf 2009 telt niet alleen het inkomen maar ook het aantal kinderen jonger dan 18 jaar mee. Hoe meer kinderen u hebt, hoe hoger uw kindgebonden budget kan zijn.
Als u in 2009 kindgebonden budget kreeg, dan krijgt u in 2010 automatisch kindgebonden budget. Behalve als u daar geen recht meer op hebt. In beide gevallen krijgt u hierover bericht van de Belastingdienst.

Wanneer kunt u kindgebonden budget krijgen?
Hebt u minderjarige kinderen? En is uw inkomen niet te hoog? Dan krijgt u kindgebonden budget. U moet dan wel in 2009 kinderbijslag ontvangen hebben. Of u moet, als uw kind 16 of 17 jaar is, uw kind in belangrijke mate onderhouden.

U hoeft niets te doen
Kindgebonden budget aanvragen is meestal niet nodig als u in 2009 al kindgebonden budget hebt ontvangen. U ontvangt hierover vanzelf bericht van de Belastingdienst. Maar van sommige groepen mensen heeft de Belastingdienst te weinig gegevens om automatisch te bepalen of ze kindgebonden budget krijgen. Dit is zo als u geen andere toeslag krijgt. Hebt u geen bericht van de Belastingdienst gekregen, maar denkt u er wel recht op te hebben? Dan moet u zelf kindgebonden budget aanvragen. Wilt u weten of u recht hebt en hoe hoog uw kindgebonden budget wordt? Hier
kunt u een proefberekening maken, een aanvraag indienen of het aanvraagformulier bestellen. U kunt het ook opvragen via de Belastingtelefoon, telefoonnummer 0800-0543. Dit telefoonnummer is gratis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten