maandag 28 september 2009

Cliëntenraad Sociale Zekerheid Vlaardingen

De cliëntenraad let op de belangen van de cliënten van de afdeling Sociale Zaken en Werk (afgekort SZW). Heeft u problemen met SZW? Of heeft u vragen over SZW? De leden van de cliëntenraad willen graag weten wat u vindt van SZW. Dan kunnen ze goede afviezen geven aan de gemeente. De cliëntenraad beschikt niet over uw dossier en kan dus geen persoonlijke problemen oplossen.
De cliëntenraad adviseert de gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders en het hoofd van SZW over zaken die gevolgen hebben voor u als cliënt van SZW op het gebied van werk, inkomen en zorg.
Zij bestaat uit een onafhankelijke voorzitter. Leden die cliënt zijn van SZW. En vertegenwoordigers van belangenorganisaties zoals bijvoorbeeld gehandicapten, chronisch zieken, ouderen en kerk.
De cliëntenraad is er niet alleen voor de mensen die bijstand ontvangen maar voor elke Vlaardingse burger met een laag inkomen, die een financieel steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. De cliëntenraad adviseert over re-integratietrajecten, scholing en het minimabeleid van de gemeente Vlaardingen. U kunt de cliëntenraad vragen stellen of een afspraak maken voor het geven van voorlichting (ook in groepsverband).


De cliëntenraad kunt u op werkdagen tijdens kantooruren bereiken. Het telefoonnummer is 010-2480453.

Klik hier om naar de website van de Cliëntenraad SZW te Vlaardingen te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten