woensdag 30 december 2009

Eigen bijdrage ziektekosten (verplicht)

Vanaf 1 januari 2008 geldt een verplicht eigen risico. Dit is per jaar € 165,00 (dit is het bedrag voor 2010). U betaalt dus € 165,00 aan medische kosten zelf. In de meeste gevallen schiet uw zorgverzekeraar dit bedrag voor. U betaalt dit eigen risico daarna aan uw zorgverzekeraar. Voor dit bedrag kunt u geen bijzondere bijstand aanvragen.

Naast dit verplicht eigen risico vergoedt uw zorgverzekeraar niet alle medische kosten volledig. U moet dan een bepaald bedrag zelf betalen. Voor deze eigen bijdrage en voor kosten die helemaal niet door uw zorgverzekeraar vergoed worden, kunt u wel bijzondere bijstand aanvragen. De kosten moeten dan wel medisch noodzakelijk zijn.

De kosten, die u vergoed kunt krijgen via de goedkoopste aanvullende verzekering bij uw zorgverzekeraar, komen niet in aanmerking voor verlening van bijzondere bijstand. De reden hiervoor is dat van u verwacht wordt dat u zich hiervoor aanvullend verzekerd. Alleen binnen de CAV-regeling wordt de aanvullende verzekering volledig vergoed via de bijzondere bijstand.

Op deze weblog volgt een opsomming van de medische kosten waarvoor u bijzondere bijstand kunt krijgen. Dit is geen volledige opsomming. Door ziekte of handicap kunnen ook kosten voorkomen die niet in deze weblog genoemd worden. Neem in dat geval altijd contact op met de afdeling Sociale Zaken en Werk om uw situatie te bespreken. Misschien komt u dan toch in aanmerking voor bijzondere bijstand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten